עיסוי ספורטיבי / עיסוי ספורטאים
לפציעות ספורט ותחזוקה
אלו שעוסקים בספורט לפרנסתם, או אלו שמבחינתם הספורט זה דרך חיים ואינם רוצים להפחית, מחוייבים להתמיד בעיסוי לפחות פעם בשבוע על מנת להקל על השרירים ולהפחית בחוסר איזון שמתפתח
שעלול עתידית להתפרץ כבעיה גדולה.
054-6809944
"חיכיתי לרגע הזה שבו אוכל לשבת לכתוב ולשתף בחוויה שחוויתי כספורטאית חובבנית.
אז אמנם אני די חובבנית, גם אני מוצאת את עצמי כאובה ופצועה לא פעם בדרגות שונות. הבנתי שהפציעות הן חלק מהעניין, חלק מלעסוק בספורט.
כספורטאים אנחנו מאמצים את גופינו בכדי לשפר ביצועים ולהיות טובים יותר מעצמנו ורוב הפציעות לפחות שלי הן בעקבות overuse או עומס ייתר.
לפני כשנה סבלתי ממתיחה בשריר הירך האחורי או בשמו hamstring, כאבים ממשיים, השבתה מריצה, בקיצור אוף אמיתי.
לא עזרו אורטופדים וכל מיני פיזיטרפיסטים שביקרתי אצלהם ונתנו אבחנות שונות...ארקוקסיה, משחות, מנוחה, ...הקלו במעט אך לא פתרו את הבעיה.
הגעתי ל- אופיר מלאך וכשמו כן הוא, מטפל בחסד עיסוי רפואי שיקומי במגוון שיטות ומטפל גם במגוון בעיות אורטופדיות.
כבר מהטיפול הראשון הייתה הקלה משמעותית כך שאט אט בהדרגה חזרתי לפעילות מלאה.
מעבר למיקצועיות, אופיר הוא בן אדם נעים קורן אנרגיה חיובית ומלא בנתינה.
מי שהתנסה בעיסוי רפואי רקמות עמוק יודע שזה אינו עיסוי "נעים" אלא אפילו כואב שממוקד לנקודות הכואבות בגוף.
לא מפספסת אף טיפול! אחרי טיפול אצלו אני קורנת, מרגישה איך הרקמות "התחמצנו" וחזרו לחיים.
ממליצה עליו בחום למיגוון של בעיות אורטופדיות.
תודה אופיר על הטיפול המיקצועי והמסור ובעיקר על הטיפים וההארות שאני מקבלת ממך.
כיף לי ואני אוהבת להגיע לטיפול אצלך!"
בהערכה רבה
חן
ב20 שנים האחרונות נוצרה בחברתנו מגמת חשיבה מוטעית שבתפיסתה: ככל שאני אעשה יותר ספורט כך למעשה אני אזכה ליותר בריאות. התפיסה הזו שגויה. משום שהעיסוק בספורט באופן כללי מייצר מעמסה גדולה לגוף שלנו ומעמיד אותו בסטרס לא פשוט, ומביא את הגוף למצב הישרדותי. על מנת לאפשר לנו להמשיך ולפעול ולקיים את התנועה המבוקשת, הגוף מייצר זרימת דם מאסיבית ומפזר אנדרופינים בגוף על מנת לשכח את הכאב שנוצר בעקבות אותה פעילות, לכן בזמן מאמץ ספורטאים רבים יתענו שלא כואב להם. אך כשהם במצב מנוחה גופם צועק וזועק. אנשים העוסקים בספורט באופן מאסיבי, פעמים רבות מאמצים אזורים מסויימים בגוף באופן ניכר יותר מאיזורים אחרים מה שמייצר חוסר איזון בין איזורים שונים בגופנו. התוצאה של זה היא כיווץ שרירים, לחצים עצביים, לחץ על כלי דם, משיכה גידית של עצמות , מה שבאופן עתידי עשוי לגרום לשחיקת סחוס, לבלטים ופריצות דיסק בע"ש. כמובן שיש מרכיבים נוספים שמשפיעים עלינו כגון העולם הנפשי שלנו, תזונה נשימה ושינה. הגוף שלנו לוקח את כל המרכיבים בחשבון ונותן לנו תוצאה. לכן יהיו כאלה שיחוו נזקים מהירים יחסית לאחר התעסקותם בספורט ויש כאלו שהנזקים יראו את אותותיהם אחרי שנים רבות. אז האם פעילות גופנית לא נכונה כלל? כמובן שלא. הגוף מאד אוהב תנועה, ולמעשה בלעדיה אנחנו די נסבול, מצד שני , תנועה מאסיבית מדיי ועודף מאמץ אינם נכונים לו. לכן להליכה יש חשיבות גדולה, שכן הליכה זו ברירת המחדל שלנו, אם אנחנו חסרים בה, בהכרח הגוף יתפקד פחות טוב, שכן יש לזה השפעה גדולה על זרימת הדם, על חימום השרירים והרפייתם, ובכך גם למנוע לחץ עצבי. הגוף בהליכה לא בסטרס ולא עסוק בהישרדות לכן בהליכה הנטיה של הגוף דווקא לאזן את השרירים ולאפשר לגוף להיות מאוזן יותר בכל מרכיביו, וחשוב לציין שאני מדבר על הליכות רגילות ולא מהירות. אלו המתעקשים לרוץ חשוב שיפחיתו בריצה וישלבו הליכות. אדם שיתמיד ללכת 40 דק' ביום לשם הבריאות (לא במסגרת עבודה, כי גם להיבט הנפשי ישנה כאן משמעות גדולה), בהכרח מצבו הבריאותי ישתפר. כמובן פעילויות גופניות נוספות שיש בהן אלמנט תנועה מאוזן ולא מאסיבי מדי מאד טובים לגוף כגון שחיה (שוב ברמת איזון ), טאיצ'י , צ'י קונג, יוגה, פילאטיס (שגם כאן חשוב מאד ברמת איזון, לא יותר מפעמיים בשבוע). אלו שרוצים לחזק רצוי ונכון לעשות תרגילים שמחזקים את הגוף כולו בו זמנית כמו שכיבות שמיכה, תרגילי פלאנק, טיפוס על קיר וכדומה.., מאשר חיזוק של שריר, שריר שכן שוב בהכרח במצב כזה אנחנו מייצרים חוסר איזון.
אלו שעוסקים בספורט לפרנסתם, או אלו שמבחינתם הספורט זה דרך חיים ואינם רוצים להפחית, מחוייבים להתמיד בעיסוי לפחות פעם בשבוע על מנת להקל על השרירים ולהפחית בחוסר איזון שמתפתח שעלול עתידית להתפרץ כבעיה גדולה.
עיסוי ספורטאים נועד להקל על השרירים ולהוריד מהעומס שנוצר בהם בעקבות הספורט המאומץ , ובכך לאפשר תנועה טובה יותר באימונים, ולאחר פציעת ספורט , לעזור לספורטאי לחזור לשיגרת האימונים שלו, כמובן בהתאם לחומרת הפציעה....